
Inhoud van onze zelfkennis ->
Subjectieve zelfkennis: gebaseerd op aangeboren en vroeg aangeleerde associatieve kennis over jezelf. De aangeboren zelfkennis is gebaseerd op de ervaring van je lichamelijke en emotionele behoeften. Het kan hierbij gaan om heel primaire voorkeuren, bijvoorbeeld wat voor eten je lekker vindt, maar ook ingewikkelder zaken.
Toegankelijk door introspectie.
Objectieve zelfkennis: bouw je op door als een buitenstaander naar je eigen gedrag te kijken en je af te vragen waarom je doet wat je doet, voelt wat je voelt en denkt wat je denkt.
Zelfperceptietheorie - volgens deze theorie leren mensen over zichzelf door op een vrij nuchtere, objectieve manier naar hun eigen gedrag te kijken en daaruit af te leiden wat hun persoonlijkheid is,
Extensieve zelfkennis: gebaseerd op je eigen persoonlijke ervaringen en gevoelens. Wordt vaak gevormd wanneer je een negatieve ervaring probeert te verwerken op een dusdanige manier dat deze ervaring wordt geïntegreerd met de rest van je ervaringen.
Sociale Psychologie - Roos Vonk
Pagina 114 -124
Theorie m.b.t. het zelfconcept/zelfschema’s

Voor ons project betekent dit:
Er zijn verschillende bronnen van zelfkennis, m.b.v. de vragen/onderwerpen die het spel de spelers voorlegt kunnen we op de verschillende gebieden inspelen. Ook kan m.b.v. de drie verschillende bronnen van zelfkennis gekeken worden hoe sterk een bepaald zelfbeeld is onderbouwd en hoe sprekend deze dan vervolgens is voor de desbetreffende persoon.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten